afgelopen weekend heb ik een cheesecake gebakken. Het is ons favoriete recept en deze cheesecake wordt dan ook vaak gemaakt.
Het is een recept van TIP Culinair en hij is heerlijk! Koud vind ik hem het lekkerst. Gewoon zo zonder poespas of in de zomer met verse aarbeitjes of bessen.
Hieronder een foto overzicht van de cheesecake, met de klok mee....
1. zo kwam die uit de oven
2. aangesneden
3. een mooi puntje voor bij de koffie!
4. de binnenkant, heerlijk romig.
cheesecake |
Wil je deze heerlijke cheesecake een keertje zelf maken?
wat heb je nodig?
voor de bodem:
50 g boter
50 g fijne suiker
1 ei
50 g zelfrijzend bakmeel
½ theelepel bakpoeder
voor de vulling:
75 g boter
100 g fijne suiker
2 eetlepels sinaasappelsap
1 ei
60 g bloem
450 g volle kwark
2 ½ dl crème fraîche
springvorm van 20 cm ∅, ingevet
wat moet je doen?
1. Meng alle ingrediënten voor de deegbodem en roer ze tot een zacht deeg. (het lijkt dan op cakebeslag) Schep het deeg in de vorm.
2. Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de boter met de suiker licht en schuimig. Klop het sinaasappelsap en ei erdoor en spatel de bloem erdoor.
3. Meng de kwark met de crème fraîche en spatel dit ook door het botermengsel. Schep alles in de vorm op de deegbodem en bak de cheesecake ongeveer 1½ uur in het midden van de oven. Laat de cheesecake in de vorm afkoelen.
recept van TIP Culinair Het beste uit 25 jaar, ISBN: 90-5855-099-0
Tot de volgende keer!
O dit ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderen