zaterdag 27 december 2014

Doel 027) Bestel een keer vlees bij beefensteak.nl/

Voor de kerst (2014) hebben we vlees gekocht bij Beef & Steak. We hebben gekozen voor Wagyu beef wangen voor een lekkere stoofpot!
Wagyu zijn Japanse runderen. De zogenaamde Japense knuffelkoeien

"Stoer en trots staat hij in de wei: de Wagyu. Een Wagyu rund is namelijk niet zomaar een koe. Het is een keizerlijke koe die volgens Japanse traditie wordt gevoederd en gemasseerd. Dat levert namelijk het heerlijkste vlees op." (bron: http://www.wagyu-farm.nl/)

Daarnaast hebben we een probeerpakket aangeschaft. Dit pakket bevat: 2 x een streng spareribs, 4 x angusburgers, 2 x T-bone steak en 2 x runderbiefstuk.

Het bestellen gaat supersnel, betalen kun je op heel veel manieren. Voor het bezorgen van het vlees kun je kiezen uit per gekoelde post of per koeltransport. Wij wilden graag het vlees kort voor de kerst ontvangen dus gekozen voor het koeltransport. Daar betaal je iets meer voor maar dan kun je wel zelf de datum van ontvangst aangeven.

Het bedrijf houdt je netjes op de hoogte van de bestelling en levering. De bezorging was precies op de afgesproken tijd. Het vlees was netjes verpakt, gevacumeerd en ingevroren met duidelijke stickers met houdbaarheid en inhoud.
Als extraatje zaten er recepten en een braadslee bij.

Van de wangen heb ik een stoofpotje gemaakt met veel rode wijn, wortel, ui en selderij. 

De wangen heb ik in 9 gelijke stukken gesneden. Het vlees was mooi van kleur en had een diepe rundergeur.
Even kort aanbraden, groente erbij, afblussen met een volle rode wijn en ongeveer 3 uur laten sudderen.

Aardappelen uit de oven erbij gemaakt (aardappelen in parten snijden, wassen en drogen. Vermengen met wat olijfolie en rozemarijn en dan ongeveer 30 minuten in de oven).

Het vlees was heerlijk zacht en vol van smaak. Sommige stukken waren nog wel wat stevig en ik miste wat pit! Het was veel te veel voor 2 personen dus het restant heb ik ingevroren. Als ik het weer ga eten laat ik het nog wat sudderen met een kruidenboeketje.

Mijn ervaring met Beef & Steak is goed. Goede site, makkelijk bestellen, prima levering en heerlijk vlees!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten