maandag 1 juni 2015

Doel 016) Ga iedere maand uit eten (15/33) mei 2015

Ik heb besloten om vanaf januari 2015 een korte recensie te schrijven over de restaurants waar we zijn geweest. 
Ik geef telkens een korte beschrijving van het restaurant en het eten.


Restaurant: De la Soul
Locatie: Leiden
Met wie: Ronald en Cevda

Voor de verjaardag van mijn dochter nam ik haar mee naar ons favoriete restaurant, De la Soul.
Ik heb in eerdere recensie al over dit restaurant geschreven. We komen hier graag. In de zomer zitten we hier ook vaak op het terras.

Vooraf: 
Cevda en ik namen beide de salade met gerookte kip. Die had ik de vorige keer ook, maar nu was het ietwat pittiger! Wel erg lekker.
Ronald nam de nacho salade met gehakt. Ook altijd een lekker gerecht.

Hoofdgerecht:
Cevda en Ronald namen de spareribs. Die zijn ook altijd erg lekker maar nu zat er volgens mijn dochter een andere marinade op de ribbetjes. De smaak viel geloof ik nogal tegen.
Ik nam de krokant gebakken meerval. Ik had nog nooit meerval gegeten, een erg lekker stukje vis!

Dessert:
We namen geen dessert, maar koffie, Cevda nam daarnaast een Baileys en Ronald en ik namen een cognacje.

Drankjes:
We dronken bij het eten allemaal een Sauvignon Blanc. (Las Rocas-Chili)~~~~
Deze maand ben ik twee keer uit eten gegaan. Dit maal in Den Haag / Scheveningen voor een voorstelling van Guido Weijers

Restaurant: Argentijns Grill Restaurant Santos
Locatie: Scheveningen
Met wie: Cevda

Voor de voorstelling begon wilde we nog wat eten, dus liepen we van de tramhalte naar het plein voor het Kurhaus. We wisten niet zo goed waar we wilde eten toen ik Santos zag stelde ik voor daar wat te gaan eten. (Toen ik Ronald net leerde kennen zijn we hier voor het eerst samen wat gaan eten)


Argentijns Grill Restaurant Santos is een sfeervol ingericht stukje ArgentiniĆ«, midden in het bruisende hart van Scheveningen - aan het plein van het Kurhaus-hotel, schuin tegenover Holland Casino. Geniet van de romantiek en de warmte en van la parilla, de grill. Geniet van het allerbeste Argentijnse vlees, van volle, krachtige wijnen. Geniet van het uit eten gaan met vrienden, een romantisch diner met uw geliefde en van de warme, gastvrije bediening. 

Om dat we nogal haast hadden hebben we alleen een hoofdgerecht genomen.
We namen plaats op het terras en al snel stond er een ober naast ons om de drankjes op te nemen. We namen een tonic en een spa. De ober kwam terug met onze drankjes, een mandje brood en een schaaltje olijven (zonder prikkers).

Hoofdgerecht:
Cevda koos de lamskoteletten en ik nam een ossenhaas met pepersaus, beide van de grill. Daarbij wilden we wat friet. Er werd een salade op tafel gezet met een vreselijk zoete saus! Het vlees duurde behoorlijk lang en net toen we wilde vragen waar het bleef werd het gebracht. Mijn ossenhaas was mooi mals maar de pepersaus kwam volgens mij uit een pakje. De lamskoteletten waren prima. De friet waren niet de Franse frietjes zoals op de kaart stond maar dikke gekruide friet. Wel erg lekker. We wilde natuurlijk ook snel afrekenen maar ook dat duurde weer lang. 

Het was niet geweldig maar het vlees was goed, ik zal hier niet snel nog eens gaan eten.

Ga iedere maand uit eten.
30-06-14/ 10-07-14 / 22-07-14 / 21-08-14 /04-09-14/20-09-14/04-10-2014/27-11-14/09-12-2014/16-12-2014/22-01-2015 Verboden Toegang /17-02-2015 De la Soul/ 21-04-2015 Very Italian Pizza / 07-05-2015 De la Soul / 11-05-2015 Argentijns Grill Restaurant Santos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten